понедељак, 29. октобар 2018.

Једнократна помоћ запосленима од 41.800 динара

Београдска јавна предузећа исплатила су данас свим запосленим једнократну солидарну помоћ у вредности од 41.800 динара, изјавио је помоћник градоначелника Андреја Младеновић.

Према његовим речима, помоћ је исплаћена на основу Посебног колективног уговора за јавна предузећа у комуналној и стамбеној делатности, који је ступио на снагу 30. августа 2018. године.

Град Београд је изузетно задовољан сарадњом са репрезентативним синдикатима у јавним и јавним комуналним предузећима, као и разумевањем
запослених, јер су током године показали стрпљење да се све потписане обавезе реализују у другој половини године, оценио је Младеновић.

Помоћник градоначелника је истакао да ће Град Београд наставити конструктиван дијалог и партнерски однос са репрезентативним синдикатима имајући у виду значај и одговорност оних који се баве комуналном делатношћу и пружањем што квалитетнијих услуга нашим суграђанима.

– Јавна и јавна комунална предузећа потписала су са градоначелником града Београда појединачне колективне уговоре којима је планирана исплата
солидарне помоћи запосленима у висини од 41.800 динара – појаснио је Младеновић.

Тако да су, додао је помоћник градоначелника, на основу колективних уговора, надзорни одбори предузећа и директори предузећа донели одлуке
на основу којих је 29. октобра 2018. године извршена исплата солидарне помоћи запосленима у јавним и јавним комуналним предузећима.

– Једнократну солидарну помоћ данас су исплатила јавна комунална предузећа „Београдски водовод и канализација”, „Београдске електране”,
„Градска чистоћа”, ГСП „Београд”, „Зеленило – Београд”, „Погребне услуге”, „Градске пијаце”, „Инфостан”, „Градско стамбено”, „Паркинг сервис”, „Београд-пут”, „Ветерина Београд” и „Јавно осветлење” – рекао је Младеновић.

Јавна предузећа „Урбанистички завод”, „Ада Циганлија” и „Београдска тврђава” данас су, такође,  извршила уплату, додао је он. Младеновић је рекао да се очекује да ће до краја године и остала јавна предузећа ту помоћ исплатити запосленима.