среда, 20. новембар 2019.

Радојичић разговарао са амбасадором Мјанмарске Уније

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је у Старом двору амбасадора Мјанмарске Уније у Републици Србији Турејна Тант Зина. Градоначелник је Тант Зину пожелео добродошлицу у Београд  у који је дошао након Токија, где је био амбасадор своје земље током претходне четири године.

Радојичић је изразио подршку за будући рад амбасадора у Београду, а обе стране сагласне су да је на темељу добрих политичких односа држава  могућ развој  разноврсне сарадње Београда и градова Мјанмарске Уније, посебно економске али у области културе и спорта.

Амбасадор је истакао да је одушевљен Београдом, истакао да примећује да се у главном граду Србије много тога гради и додао да му је посебно допало што је прихваћена кандидатура Београда за Зелену престоницу 2022. године.

Тема састанка била је могућност  сарадње градова Мјанмарске Уније и Београда. Амбасадор је нагласио да би искуства Београда на тему свих изазова са којима се тренутно суочава на пољу транспорта, саобраћаја и имплементације „смарт сити“ концепта  била корисна за више  градова Мјанмарске Уније.