недеља, 16. фебруар 2020.

Реконструкција Улице миљаковачке стазе

Данас су почели радови на проширењу и обнови Улице миљаковачке стазе, која повезује насеља Сунчани брег и Миљаковац 3. Радове на иницијативу Градске општине Раковица изводи ЈКП „Београд-пут”, а планирано је проширење и реконструкција на траси дужине већој од једног километра, саопштено је из Општине Раковица.

Радове су данас обишли члан Градског већа Филип Марјановић, председник општине Владан Коцић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, народна посланица из Раковице Душица Стојковић, као и чланови Општинског већа Дарко Игњатовић и Томислав Пантелић.

Они су о динамици радова и поштовању рокова разговарали са радницима ЈКП „Београд-пут”, као и с грађанима насеља Сунчани брег.

Улица која се реконструише изграђена је 2015. године средствима Општине Раковица. Изградњом саобраћајнице први пут су повезана насеља Сунчани брег и Миљаковац 3 , где је 2016. године пуштена у рад продужена линија 505, која повезује ова два насеља и остатак Раковице. У претходних неколико година, у Раковици је асфалтирано више од 100 улица, укупне дужине веће од 70 километара.