петак, 10. април 2020.

Уручена помоћ домовима за стара лица

Председник општине Земун и командант Штаба за ванредне ситуације ове општине Дејан Матић и заменик председника општине Дамир Ковачевић, уручили су данас заштитну опрему, дезинфекциона средства и сет хигијенских препарата за 24 дома за стара лица.

– Превентивно поступање у оваквим ситуацијама је неопходно. Коришћење заштитне опреме, одржавање личне хигијене и хигијене радног и смештајног простора, као и дезинфиковање површина обавља се у циљу заштите од вируса корона. Старији суграђани и корисници домова за стара лица јесу најосетљивија категорија становништва и наша је обавеза да штитимо њихово здравље – рекао је Матић и апеловао на власнике и запослене у домовима да прате све мере заштите, реагују благовремено и потраже помоћ Општине у евентуалним кризним ситуацијама.

У циљу превенирања уласка вируса корона у домове за старе, председник Матић је прошле недеље одржао састанак са представницима домова са територије општине Земун, на којем су договорене мере поступања и успостављене процедуре комуникације како са општином, тако и са Домом здравља „Земун”.