четвртак, 16. јул 2020.

Весић: За неколико дана биће очишћена скоро два километра приобаља

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас радове на чишћењу приобаља од Куле Небојша до марине „Дорћол”. Догађају је присуствовао директор ЈВП „Београдводе” Дејан Ковачевић. 

Весић је истакао да је после повлачења воде након високих водостаја остало много тога што је вода нанела, али и доста отпада који је производ људског немара. 

– Ту има доста природног материјала, дрвећа и грања, али и онога што, нажалост, ми као грађани Србије бацамо у реке. Насипи су због тога били затрпани смећем и зато је Град Београд, на захтев грађана, покренуо заједничку акцију са ЈВП „Србијаводе” тако да смо почели са чишћењем. Кренули смо од Куле Небојша и радићемо све до марине „Дорћол”, што је дужина од скоро два километра. Тај посао ће трајати наредна три до четири дана и све ће бити очишћено – рекао је Весић, захваливши „Србијаводама” које су надлежне за водотокове првог и другог реда.

Он је истакао да овај посао раде и „Београдводе” – градско предузеће, које заједно са другима, попут „Сибнице” и „Галовице”, ради са „Србијаводама”.

– На тај начин заједнички уређујемо наш град и чинимо га бољим местом за живот. Наставићемо да чувамо наше обале, јер ако постоји нешто што је богатство Београда и за шта можемо да кажемо да је његова специфичност у односу на друге градове у свету, то су његове обале. Ми у Београду имамо скоро сто километара речних обала, више него што неке земље имају морских плажа, и то је наша велика предност о којој морамо да водимо рачуна – додао је Весић.