четвртак, 30. јул 2020.

Без наплате корисницима услуге дневних боравака који је нису користили због епидемиолошких разлога

Одборници су данас усвојили одлуку којом се одобрава Секретаријату за социјалну заштиту да се до успостављања рада у пуном капацитету не наплаћује услуга дневног боравка у Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју. То се односи на кориснике који нису обухваћени првом фазом пружања услуге, као и на оне који не користе услугу због епидемиолошких разлога. 

Секретарка за социјалну запштиту Наташа Станисављевић је образлажући ову одлуку подсетила да Град Београд пружа услугу коришћења дневних боравака за децу са сметњама у развоју у 15 објеката на целој територији града. 

– Услед епидемиолошких разлога, дневни боравци су били затворени за време ванредног стања. Поново су почели да раде 1. јуна у консултацији са Градским заводом за јавно здравље како би се на најбољи начин заштитили корисници и запослени. Завод је сачинио одређена упутства и од 1. јуна се услуга пружа у фазном режиму. Сви корисници нису обухваћени у првој фази јер је предложено да се смањи број група у циљу слабљења ризика ширења вируса. Овим закључком је омогућено да се не наплаћује ова услуга родитељима чија је деца нису користила– прецизирала је Станисављевићева.