понедељак, 30. новембар 2020.

Запослени у ЦДЛ-у неће остати без плата

Запослени у Центру дечјих летовалишта не треба да страхују да ће остати без зарада упркос чињеници да ЦДЛ ове године трпи економске последице изазване вирусом корона, као и целокупан сектор туризма у Србији и свету, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак на данашњој седници градског парламента на којој су одборници усвојили ову одлуку. 

– Током ових месеци када због короне нема ни екскурзија нити дечјих радионица и кампова, Секретаријат ће ЦДЛ-у дотирати новац за плате. Важно нам је да очувамо радна места током епидемије, а када све ово прође настављамо тамо где смо стали, јер је пре епидемије ЦДЛ имао одличне резултате рада – рекао је Гак након што је данас на седници Скупштине града усвојен предлог Секретаријата о подршци ЦДЛ-у.

Гак је подсетио да су вишемилионска улагања ЦДЛ-у донела препород, па је добит у 2019. години четири пута већа у односу на 2018. годину с обзиром на то да је остварен профит од 13,6 милиона динара. 

– Повећани су и приходи, попуњеност капацитета је већа за 15 одсто у прошлој години, а уз то су рационализацијом смањени расходи пословања. У овој години трендове диктира епидемија вируса корона, али су ово све дугорочна улагања која ће помоћи да лакше превазиђемо економске последице пандемије – закључио је Гак.

ЦДЛ у свом саставу има шест дечјих одмаралишта – „Митровац” на Тари, „Букуља” у Аранђеловцу, „Рудник” на Руднику, „Станишинци” на Гочу, „Стеван Филиповић” на Дивчибарама и „Шупља стена” на Авали. 

Капацитет објеката Центра дечјих летовалишта је око 1.500 места. Њихова највећа предност је та што су намењени организованом боравку деце, па су, пре свега, погодни за породице са децом које желе да одмор проведу у природи.