среда, 16. децембар 2020.

Седница Скупштине града у петак, 18. децембра

Седница Скупштине града Београда, 25. по реду, заказана је петак, 18. децембар, и одржаће се у „Сава центру”. 

Пред одборницима ће бити Предлог одлуке о буџету Града Београда за 2021. годину, као и Предлог одлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова Града и градских општина и одређивању прихода који припадају Граду, односно градским општинама у 2021. години.

На дневном реду је и Предлог одлуке о измени Одлуке о локалним комуналним таксама за територију града Београда, Предлог одлуке о измени Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина за територију града Београда, као и Предлог одлуке о умањењу закупнине закупцима који обављају угоститељску односно кинематографску делатност у пословном простору на коме је носилац права јавне својине Град Београд, односно на коме Град Београд има посебна својинска овлашћења, за период децембар 2020. – јануар 2021. године.

Одборници ће расправљати о Предлогу плана детаљне регулације за ново насеље Овча на градској општини Палилула, Предлогу плана детаљне регулације за комплекс социјалног становања у овом насељу, као и о Предлогу одлуке o изради плана детаљне регулације за Блок 32 на територији градске општине Нови Београд. Поред тога, пред градским одборницима наћи ће се Предлог програма уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2021. годину, као и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта.

Међу осталим тачкама расправљаће се и о Предлогу одлуке о измени и допуни Одлуке о условима и начину измирења дуговања за потрошњу воде корисника прикључених на неусловне мреже које се снабдевају водом из градског водовода преко прикључка са блок водомером, затим Предлогу плана одрживе урбане мобилности града Београда, а одборници ће одлучивати и о неколико одлука које се доносе по скраћеном поступку.

Седница ће бити одржана уз поштовање препорука Градског завода за јавно здравље Београда о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19.