четвртак, 14. јануар 2021.

Весић: Град ће активно учествовати у организацији вакцинације

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је данас да ће Град Београд помоћи да се спроведе процес вакцинације за све грађане, а посебне за оне старије од 65 година, који су приоритетна група за вакцинацију.

– Град Београд ће активно учествовати у организацији вакцинације коју спроводи Министарство здравља. Припремили смо 17 пунктова, које смо понудили ресорном министарству, и то су углавном спортске дворане и објекти културе, то јест они који имају паркинг, са лаким приступом и великим приземним просторима. Кол центри у градским општинама контактираће са старијим људима, са којима и иначе имају редовну комуникацију, и понудити им било какву помоћ у вези са пријавом за вакцинацију, превозом и слично – истакао је Весић за ТВ Пинк.

Он је навео да Град жели да што више Београђанки и Београђана прими вакцину, посебно старијих од 65 година којих у главном граду има више од 350 хиљада.

– Основни циљ јесте да се сви заштите, да се заштите животи, како бисмо се што пре вратили нормалном животу – казао је Весић.