петак, 15. јануар 2021.

Завршена још једна акција поделе дечјих ауто-седишта

Савет за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Земун организовао је средином јануара поделу дечјих ауто-седишта за мале Земунце у галеријском простору Канцеларије за младе, саопштавају из ове градске општине. Циљ ове акције је да се подигне ниво саобраћајне културе грађана Земуна који превозе малишане.

Током тродневне поделе, у којој су учествовали помоћник председника градске општине Земун Андријана Кукољ, заменик председника Скупштине општине Сава Мишковић и главна и одговорна уредница „Земунских новина” Соња Јочинац, подељено је око 200 дечијх ауто-седишта.

– Како бисмо изашли у сусрет свим родитељима, и онима који раде, организовали смо поделу ауто-седишта у различитим терминима, поштујући све епидемиолошке мере. Настављамо са акцијама које смо започели претходних година, јер је наша стална обавеза да радимо на подизању нивоа саобраћајне културе и достизању циљева стратегије Републике Србије о безбедности саобраћаја, а то је да у овој години ниједно дете не страда у саобраћају и да се број погинулих и повређених смањи за 50 одсто – рекла је помоћница председника општине Андријана Кукољ.

Она је најавила да ће Општина организовати поделу дечјих ауто-седишта и у наредном периоду, захваливши том приликом Секретаријату за саобраћај који сваке године део средстава од наплаћених новчаних казни усмерава локалним саветима за безбедност саобраћаја како би што квалитетније могли да реализују своје пројекте.
 
Родитељи ће попуњавањем формулара, који ће им бити доступни на сајту Општине и у шалтер сали, моћи да обезбеде ауто-седиште за своје дете.