петак, 5. март 2021.

Нови парк у општини Раковица

Председник општине Раковица Милош Симић обишао је данас раднике ЈКП „Зеленило – Београд” који изводе радове на изградњи парка на углу улица 17. октобра и Првобораца. 

Осим што се информисао о напретку радова, Симић је помогао радницима при наливању и равнању бетона за прилазну стазу која ће водити ка дечјем игралишту, али их и частио доручком. Нова уређена јавна површина намењена разоноди и уживању грађана састојаће се од дечјег игралишта са ливеном гуменом подлогом на којем ће бити постављена мултифункционална справа – комбиновани реквизит за децу. Осим тога, постављен је и бетонски сто за шах са две табле и клупама. 

У парку се реконструишу постојеће и граде нове бетонске стазе и степеништа, постављене су бетонске клупе са наслоном, као и ђубријере, док ће читав простор бити оплемењен зеленилом. За безбедну игру деце планирано је постављање ограде. Пре него што радови у парку буду готови, споменик поред којег се парк налази биће реконструисан, како не би угрожавао безбедност деце.

У склопу акције „Паркићи за све”, која је покренута 2012. године, до сада је изграђено и обновљено више од 70 паркова, дечјих игралишта, спортских терена и других зелених површина у Раковици.