среда, 12. мај 2021.

Улога медицинских сестара у вртићима је немерљива

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак честитао је 12. мај, Светски дан медицинских сестара, свим сестрама на превентиви запосленим у београдским предшколским установама и другим институцијама од суштинске важности за Град Београд.

–Оне чине једну од набитнијих карика у систему предшколског образовања јер нам је безбедност деце и медицински надзор над њима у вртићима изузетно важан. Ценимо њихов додатни напор у раду у епидемијским условима и захвални смо на пожртвованости и професионалности коју су показале у протеклој години нарочито – рекао је Гак.

Он је истакао да су вртићи и током пандемије остали оазе безбедног и одговорног понашања свих те да су запослени у њима показали како се овако важне институције као што су предшколске установе могу изборити са епидемијом и функционисати јер је од суштинске важности да остану отворене.

–Немерљива је улога запослених медицинских сестара у томе, хвала им на великом доприносу и честитам им Светски дан медицинских сестара – поручио је Гак.

Он је подсетио да је у 17 београдских предшколских установа запослено више од 250 медицинска сестра на превентиви које уз више од 6 хиљада васпитача брину о око 58 хиљада уписане деце.