четвртак, 9. септембар 2021.

Никодијевић у друштву ветерана ФК „Црвена звезда” примио трећу дозу вакцине

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић примио је данас на Београдском сајму, у друштву ветерана ФК „Црвена звезда”, трећу дозу вакцине и том приликом позвао грађане да се вакцинишу и на тај начин сачувају своје, али и здравље своје породице и суграђана.

Захвалио је ФК „Црвена звезда” и секцији ветерана на одговорном понашању у овој, како је рекао, заиста тешкој здравственој ситуацији која у целом свету траје око годину и по дана.

– Молим све грађане да прате упутства и испоштују апел здравствених радника да се вакцинишу. У Београду је од почетка процеса имунизације првом дозом вакцинисано око 787.000 људи, што је више од 58 одсто, другу дозу примила је око 761 хиљада грађана, што и даље није довољно. Апелујемо на све грађане, уколико су у могућности, да дођу и приме вакцину, јер имамо довољно вакцина свих произвођача. То је уједно једини и најбезболнији начин да изађемо из ове тешке ситуације која се последњих недеља опет погоршава – рекао је Никодијевић.

Додао је да је у Србији вакцинисано и више од 170.000 странаца, а уколико је држава омогућила да грађани могу да бирају произвођача вакцина, као и вакцинални пункт у било којој општини, онда ту прилику треба искористити.

– Једини начин да прођемо без тежих последица јесте масовна вакцинација. Не желимо да затварамо град, државу, да опет успоравамо нашу економију која у овом тренутку бележи заиста изузетне резултате и било би заиста неодговорно да својим понашањем угрожавамо своје и туђе здравље – нагласио је Никодијевић.

Велики број ветерана овог прослављеног клуба дошао је данас и својим примером показао грађанима да треба да се вакцинишу.

У Хали 11 Београдског сајма данас су били председник ФК „Црвена звезда” Свeтoзар Миaилoвић, бивши фудбалер и председник Скупштине ФК „Црвена звезда” Ратомир Дујковић, као и бивши прослављени фудбалер Станислав Караси.

Јован Аћимовић, бивши фудбалер „Црвене звезде” и члан секције ветерана, захвалио је у име ветерана Граду Београду што од почетка пaндемије помаже њима и њиховим породицама, те омогућава да се на овај начин заштите.

Нaпoмeнa: Снимaк oвoг дoгaђaja мoжeтe прeузeти сa сajтa www.infobiro.tv