четвртак, 16. септембар 2021.

Вредна опрема Седмој београдској гимназији кроз пројекат „Заједници заједно 2020”

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић посетио је данас Седму београдску гимназију којој је компанија НИС у оквиру програма „Заједници заједно 2020” донирала средства у износу од 2,5 милиона динара.

Овом донацијом обезбеђена је савремена школска и лабораторијска опрема за експерименталне и огледне вежбе из физике и биологије, а кабинети су опремљени и рачунарском опремом попут интерактивних дисплеја, паметних табли и таблет уређаја.

Андреја Младеновић је захвалио компанији НИС која већ деценију, заједно са Градом Београдом, ради на пројекту „Заједници заједно”.

– Овај пројекат је досад обухватио 72 пројекта, а компанија НИС је препознала да друштвена одговорност мора да подстиче и заједницу и све оне који раде у корпорацијама великим попут ове. Она даје велики допринос нашем бруто друштвеном производу, запошљава велики број људи, али и развија једну другу друштвену димензију – истакао је Младеновић.

Младеновић је истакао да су они подстакли и друге корпорације и фирме да буду друштвено одговорни и мимо својих пословања дају друштву додатни допринос и да подстакну, посебно младе.

– Драго ми је што Седма београдска гимназија, као једна од наших признатијих школских установа, има овакав приступ овој проблематици. Драго ми ја да сте данас добили једно велико признање, што представља и одговорност за све вас да наставите са овим пројектима. Надам се да ћете имати и даље подршку Града Београда и на тај начин подстаћи и друге школе да се укључе у ову врсту пројеката – рекао је Младеновић.

Он је нагласио да су ђаци данас кроз предавања могли да се увере колико је важно улагати у знање и поручио им да користе ове кабинете које су добили и да се што више едукују.

О значају овог програма говорио је и директор Центра за односе с јавношћу НИС-а Стефан Деспотовић, који је том приликом истакао да је циљ свих пројеката подизање квалитета живота у локалној заједници. Програм „Заједници заједно” један је од програма којима се спроводи друштвена одговорност.

– Прошле године био је усмерен на пројекте у области образовања и то пре свега у безбедности и дигитализацији у школама – прецизирао је Деспотовић.

Он је обећао да ће НИС заједно с Градом Београдом наставити да улаже у образовање, али и друге сфере живота.

Током прошле године НИС је заједно са неколико ресорних министарства и дванаест локалних самоуправа подржао 72 школе и уложио 114,5 милиона динара за унапређење и дигитализацију наставног процеса и безбедности у школама. Конкретно у Београду, програм је реализован у 13 школа и уложено је двадесет милиона динара.