петак, 21. јануар 2022.

Jеднократна новчана помоћ за здравствене раднике у установама социјалне заштите

На данашњој седници Градског већа Града Београда усвојен је Закључак о давању сагласности Секретаријату за социјалну заштиту да се здравственим радницима у установама социјалне заштите за смештај корисника, чије се радно ангажовање финансира средствима Града Београда, исплати једнократна новчана помоћ у висини од 10.000 динара по запосленом здравственом раднику.

– Имајући на уму залагање запослених здравствених радника у установама социјалне заштите у спречавању појаве, ширења и у сузбијању заразне болести ковид-19, изазване вирусом SARSCoV-2, донели смо закључак којим се омогућава да и запослени здравствени радници у установама социјалне заштите, чији је оснивач Град Београд, добију новчану помоћ у износу од 10.000 динара. Свесни смо значаја које установе социјалне заштите имају у нашем друштву, зато ће се и наставити са улагањима у систем социјалне заштите, најпре побољшавањем услова рада, самих објеката, али и материјалног положаја запослених. Ово је један од начина да им захвалимо за све оно што раде јер без њих овај систем не би био могућ – изјавио је за Беоинфо заменик градоначелника Горан Весић. 

Напомињемо да је Закључком Владе Републике Србије препоручено свим јединицама локалне самоуправе на територији Републике Србије да обезбеде исплату једнократне новчане помоћи у висини од 10.000 динара по здравственом раднику у установама социјалне заштите за смештај корисника, чији је оснивач јединица локалне самоуправе. С тим у вези, Град Београд је одмах донео одговарајуће акте како би се ова помоћ омогућила запосленима. 

– У ово време изазова, када се Београд суочава са пандемијом, запослени су покретачи социјалне заштите у Београду. Они свакодневно брину о људима, помажу им, а на првом месту им је здравље корисника, поготово кад је реч о здравственим радницима из наших установа. Новац ће добити 45 здравствених радника у установама социјалне заштите за смештај корисника. Једнократна помоћ коју ће добити не може им надокнадити сав труд, љубав и пожртвовање које овај посао захтева, али Град Београд је ту за њих и трудићемо се да положај радника и надокнада за све буду знатно бољи – рекла је тим поводом градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.