понедељак, 31. јануар 2022.

Весић: Уређење подземних пролаза на Теразијама

Град Београд је започео јутрос радове на реконструкцији подземних пешачких пролаза на Теразијама, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Прва. 

– Радови су почели демонтажом надстрешнице пролаза код хотела „Балкан”. Планирано је да до краја године буду обновљена и преостала два подземна пролаза на Теразијама, и то код Палате Албанија и код Игуманове палате – рекао је Весић. 

Он је објаснио да ће надстрешнице на улазима и излазима бити промењене, покретне степенице замењене, обновљене подне, зидне и плафонске облоге и саниране инсталације кишне канализације. Такође ће бити постављено и ново ЛЕД осветљење, уграђене по две косо-подизне рампе за особе са инвалидитетом и постављене камере путем којих ће полиција и комунална милиција 24 сата контролисати шта се дешава у пролазима. 

– Најважније од свега је што Град Београд има уговор са компанијом која ће да одржава ове пролазе, скида графите, да их пере и чисти, тако да неће бити уништени после реконструкције, како то обично бива код нас – поручио је Весић.

Заменик градоначелника је рекао да су у претходних годину и по дана комплетно обновљена три подземна пешачка пролаза у Улици Јурија Гагарина код ТЦ „Пирамида”, у Булевару Михајла Пупина код ТЦ „Ушће” и у Булевару војводе Мишића код Сајма. 

Весић је најавио и реконструкцију подземног пролаза „Зелени венац” чији се почетак очекује на јесен.