четвртак, 9. јун 2022.

„Чистоћа” наставља са сузбијањем одраслих форми комараца

Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” наставља са акцијама сузбијања одраслих форми комараца на територији Београда, саопштено је из овог предузећа.

Третманима са земље и воде сутра ће од 18.30 до поноћи бити третиране следеће локације: Миљаковачка шума, Миљаковачки виногради, Сунчани брег, Велика Моштаница, Руцка, Забран – Обреновац, Ада Хуја, Вишњица, Сланци, Велико село, Лешће, Јајинци, Кумодраж село, Миљаковац, Ресник, Петлово брдо, Видиковац, Скојевско насеље, Кијево, Умка и Остружница.

Екипе „Градске чистоће” за термално замагљивање користе препарат који је регистрован од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Грађани нису у опасности од употребе препарата током акција сузбијања одраслих форми комараца.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs