петак, 16. септембар 2022.

Шапић: Преузимање пореских решења у поштама корисно за грађане Београда

Градоначелник Београда Александар Шапић и в. д. директора „Поште Србије” Зоран Ђорђевић разговарали су данас о повезивању порескe администрације Београда са „Поштом Србије”. На овај начин креира се нова услуга која би за пореске обвезнике, физичка лица, омогућила бесплатно преузимање копије решења о утврђеном порезу на имовину на шалтерима пошта са целе територије града. 

Градоначелник Шапић је истакао да би било изузетно корисно за грађане Београда да се ова услуга успостави.

– Највише пореских обвезника је управо у Београду и зато ће ова услуга и те како бити корисна за суграђане – рекао је први човек престонице и додао да ће се заједно са в. д. директора „Поште Србије” Зораном Ђорђевићем заложити да се ова услуга успостави у кратком року.

Ђорђевић је подсетио да „Пошта Србије” увек и радо ставља на располагање најразвијенију мрежу својих пословница свим партнерима који пружају услуге грађанима и заједнички раде на унапређењу амбијента за њихов свакодневни живот и рад. 

– Заједно смо на задатку пружања бољих услуга које штеде време и новац, смањују редове и чекање, олакшавају измирење обавеза – рекао је Ђорђевић.

На састанку су презентована најновија софтверска и апликативна решења „Поште Србије”.