уторак, 14. март 2023.

Проглашени општински победници „Пажљивкове смотре”

У оквиру такмичења „Пажљивкова смотра”, у којем су учествовали предшколци из 24 вртића и ученици првог и другог разреда из 11 основних школа у Земуну, у финалном квизу о безбедности саобраћаја и познавању прописа учествовали су најбољи међу најбољима из вртића „Зврк”, „Лазар”, „Пепељуга” и основних школа „Бранко Радичевић”, „Лазар Саватић”, „Соња Маринковић”, „Горња Варош” и „Станко Марић”.

Финалном такмичењу у Основној школи „Михајло Пупин” присуствовали су представници Општине Земун и Агенције за безбедност саобраћаја који ово такмичење организују већ традиционално у сарадњи са локалним саветима за безбедност саобраћаја.

У категорији финалиста предшколског узраста победили су малишани из вртића „Зврк”. У категорији ђака првака, као познаваоци сналажења у саобраћају најбољи су били ученици из ОШ „Лазар Саватић”, док су међу ученицима других разреда победници из ОШ „Соња Маринковић”.

Приликом реализације сваке од фаза пројекта, деца су показала завидно познавање правила за безбедно учешће деце у саобраћају. Ученицима су на програму биле игре у форми квиза, прилагођене њиховом узрасту, уз асистенцију добро познатог „Пажљивка”. Иако екипе сада чека да покажу своје знање на регионалном, а затим и на републичком такмичењу, оно што су до сада показале указује на то да је циљ овог такмичења постигнут, што значи да ће безбедност у саобраћају бити подигнута на виши ниво, саопштено је из Општине Земун.