петак, 28. фебруар 2020.

Секретаријат за социјалну заштиту

Обавештење о јавном позиву за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом помоћи

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за социјалну заштиту
Комисијa за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица кроз куповину сеоских кућа и доделу пакета помоћи

Објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЈАВНОМ ПОЗИВУ
за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом помоћи кроз куповину сеоских кућа и доделу пакета помоћи у виду набавке грађевинског материјала и/или кућних апарата/намештаја

Град Београд, Секретаријат за социјалну заштиту  обавештава избеглице и бивше избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености, да ће Јавни позив за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом помоћи кроз куповину сеоских кућа и доделе пакета помоћи у виду набавке грађевинског материјала и/или кућних апарата/намештаја (у даљем тексту: Јавни позив), а у оквиру Регионалног стамбеног програма, Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 9 – сеоске куће, бити објављен  30. марта 2020. године на огласним таблама градског повереника за избеглице, повереника градских општина, Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, као и на интернет презентацији Комесаријата за избеглице и миграције www.kirs.gov.rs и града Београда  www.beograd.rs, у одељку „Градски конкурси, огласи и тендери” .
Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица које имају пријављено пребивалиште/боравиште на територији града Београда, кроз куповину најмање 15 сеоских кућа са окућницом у маскималном износу до 9.500 евра у динарској противвредности и доделу пакета помоћи (грађевински материјал и опрема у циљу побољшања услова живота) у максималном износу до 1.500 евра у динарској противвредности, по породичном домаћинству. Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у реализацији помоћи за решавање стамбених потреба у износу до 50% од износа намењеног за куповину сеоске куће са окућницом (у максималном износу до 4.750 евра, у динарској противвредности). Помоћ се додељује за куповину сеоске куће са окућницом која се налази на територији Републике Србије. Предметна сеоска кућа са окућницом мора бити уписана у катастру непокретности на име продавца,  по Закону о озакоњењу објекта, без терета на објекту и земљишту и мора испуњавати основне услове за живот и становање.  
Jавни позив траје од 30. марта 2020. године до 14. маја 2020. године. Све информације у вези Јавног позива можете добити путем телефона: 011/3344-625 и 011/330-9750 или у канцеларији бр. 10, Секретаријат за социјалну заштиту, ул. 27. марта 43-45.