Дан без аута

У суботу 19. септембра Град Београд у оквиру Европске недеље мобилности обележава Дан без аута, када се ослобађа коловоз од путничког саобраћаја и уступа се пешацима и бициклистима на коришћење. 
За потребе одржавања овог догађаја, за саобраћај ће бити затворен потез од Теразија до Трга Славија.
Програм почиње у 9 сати, када ће бити постављен и  бесплатан бицикистички сервис, који ће грађанима бити на услузи до 12 сати. Од 9.30 заинтересовани се могу пријавити за учешће у трци гуралица, у организацији Бициклистичког савеза Србије, која почиње у 10 сати. Такмичење деце по групама и проглашење најуспешнијих трајаће од 10 до 11 сати.
За децу од 5 до 10 година дечији атеље „Зона уметности” организује ликовне радионице о одрживој урбаној мобилности и екологији, а контакт за пријаву деце на следеће и- мејлове: jelena.davidovic@beograd.gov.rs и anaj.cividniz@hotmail.com
У оквиру Дана без аута, грађани ће имати прилику да погледају изложбу Уједињених нација за развој Србије под називом „Climate Smart Solar Mobility” и да учествују у радионицама које организују Чеп за Хендикеп и Karitas Srbije и Агенција за безбедност у саобраћају Србије.
На догађају биће презентована апликација „Инфо за све”, која је намењена особама са инвалидитетом и пружа им сервисне информација о јавном градском превозу и комуналним услугама.
Напомена: Због епидемије вируса Ковид-19, сви догађаји у вези са Европском недељом мобилности се организују на отвореном.
 Молимо грађане који ће присуствовати догађају да носе заштитне маске, одржавају дистанцу и придржавају се свих мера које је прописао и препоручио Кризни штаб Владе РС.