Mеморијални дефиле поводом ДАНА СЛОБОДЕ 2023.

У петак, 20. октобра, у 11 часова, председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и заменица градоначелника Весна Видовић учествоваће у меморијалном дефилеу ПОБЕДА СЛОБОДЕ (од хотела Москва до Трга републике) који се одржава у оквиру манифестације 

ДАНИ СЛОБОДЕ 2023

Протокол:

11 сати, хотел Москва - почетак меморијалног дефилеа на чијем је челу Почасни вод питомаца Војне академије Министарства одбране. Тридесет питомаца носиће реплике застава бригада које су учествовале у ослобођењу Београда. У дефилеу ће учествовати и представници СУБНОРА-а, представници Града Бограда и грађани. Представници СУБНОРА- а ће донети слике својих предака који су учествовали у борбама за ослобођење Бограда у Другом светском рату.

11.20 сати - На Тргу републике биће одржан сценско – музички перформанс БЕОГРАД ЈЕ СЛОБОДАН у коме ће учествовати  Мали забавни оркестар МО „Станислав Бинички“ и Дечији хор РТС-а,  док ће у драмском делу програма одломке из дела Бранка Ћопића казивати Раде Ћосић, Лидија Вукићевић и Соња Дамјановић. 

„Дани слободе 2023” одржаће се од 20. октобра до 1. новембра у знак сећања на ослобођење Београда у Првом и Другом светском рату. Извршни продуцент манифестације је Омладинско позориште Дадов.

Позивамо вас да медијски испратите овај догађај.