četvrtak, 10. avgust 2017.

Počela sa radom eko-patrola na Savskom vencu

Eko-patrola će od danas biti na raspolaganju svim građanima Savskog venca za prijavu komunalnog nereda u parkovima, na igralištima i ostalim javnim površinama, navodi se u saopštenju ove opštine.

Njen zadatak je da po prijemu prijave u što kraćem roku izađe na teren i ukloni komunalni nered sa javne površine. To podrazumeva košenje trave, sakupljanje lakog otpada, uklanjanje manjih deponija, uređenje parkova, urbanih džepova i ostalih javnih površina. Pored toga, uloga eko-patrole je i da apeluje na građane da vode računa o svojoj okolini i zelenim površinama koje koriste. 

Opština Savski venac pokrenula je projekat „Eko-patrola” u cilju boljeg održavanja javnih zelenih površina na teritoriji opštine.

Predsednica ove opštine Irena Vujović istakla je da je ovo još jedan od projekata joji je pokrenut na inicijativu građana i da je opština prepoznala potrebu za postojanjem servisa koji će na najbrži mogući način odgovoriti na probleme koji se tiču komunalnog uređenja javnih površina na Savskom vencu. 

– Kroz prijem građana, koji se svakodnevno obavlja u opštini, uočili smo da su komunalni problemi ono na šta nam se naši sugrađani najviše žale i da čak postoje određene lokacije na teritoriji opštine gde nije dovoljno redovno održavanje ekipa iz JKP „Zelenilo – Beograd” da bi se na istim održao komunalni red. Zato smo doneli odluku da uvedemo eko-patrolu kako bismo mogli brže da reagujemo i da na efikasniji način izađemo u susret rešavanju problema naših sugrađana – rekla je Irena Vujović.

Ona je dodala da će Opština Savski venac kao i do sada biti maksimalno na usluzi građanima i uvažiti svaki njihov predlog, a da će projekat „Eko-patrole” doprineti lepšem i uređenijem izgledu opštine, što je u interesu svih stanovnika Savskog venca.

Zahtev za intervenciju eko-patrole građani mogu podneti svakog radnog dana na pisarnici opštine ili putem mejla: ekopatrola@savskivenac.rs.