sreda, 20. novembar 2019.

Održana manifestacija „Izađi mi na penal”

U Sportskom centru „Rakovica” danas je održano takmičenje „Izađi mi na penal”. U izvođenju penala takmičile su se pobedničke ekipe sa kvalifikacionih takmičenja koja su prethodno održana u osnovnim školama sa Rakovice, saopšteno je iz Opštine Rakovica.

Iz Gradske opštine Rakovica manifestaciji su prisustvovali predsednik opštine Vladan Kocić i član Veća Miloš Simić.

Na početku manifestacije, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić je pozdravio učenike, njihove nastavnike i trenere i čestitao im što su došli do finala. 

Na takmičenju je prvo mesto osvojila OŠ „Ivo Andrić”, drugo mesto OŠ „Đura Jakšić”, dok je treće mesto pripalo OŠ „14. oktobar”. 

Pobedničke ekipe su dobile pehare, plakete su dodeljene prvoplasiranim školama i fudbalske lopte svim osnovnim školama sa Rakovice. Takođe su proglašeni najbolji strelac i golman, koji su dobili pehare.

Ovu manifestaciju sportsko-edukativnog karaktera organizovala je Opština Rakovica u saradnji sa osnovnim školama. Cilj manifestacije je da se deca mlađih razreda animiraju da se bave sportom, da se druže sa vršnjacima i razvijaju socijalne veštine, ali i da se edukuju o ponašanju na sportskim terenima i navijanju u fer-plej igri.