subota, 19. septembar 2020.

Izgradnja parka na Labudovom brdu

U Rakovici se izvode radovi na izgradnji parka u Ulici Serdar Janka Vukotića kod brojeva 2 i 4 na Labudovom brdu, saopšteno je iz Opštine Rakovica.

Radove su danas obišli državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, predsednik gradske opštine Rakovica Miloš Simić sa saradnicima i predstavnici JKP „Zelenilo – Beograd”, čiji radnici izvode ove radove.

Miličković i Simić su razgovarali sa građanima ovog dela Rakovice i upoznali ih sa planovima za rekonstrukciju parka.

Park na Labudovom brdu se gradi na inicijativu Gradske opštine Rakovica, koja je primila veliki broj zahteva građana, a planirano je da radovi budu gotovi do kraja godine.

U novom parku planirano je postavljene ljuljaške sa dva sedišta, dve njihalice, po jedna klackalica i vrteška. Novi park sadržaće i betonski sto za stoni tenis, kao i betonski sto za šah sa dve table.

Na mestu gde se nalazi dečji mobilijar, radnici će postaviti gumiranu podlogu površine 192 kvadratna metra. Za bezbednu igru dece predviđeno je i postavljanje dve ograde. Novi park imaće osam klupa sa naslonom, klupu na zidu u dužini od 23 metra, za odlaganje smeća tri klasične i četiri betonske đubrijere. U planu je i rekonstrukcija i izgradnja pešačkih staza i stepeništa na prilazima parku, dok će se na zelenim površinama oko parka zasaditi trava i drugo ukrasno rastinje. 

U Rakovici su u toku i radovi na izgradnji parka u Ulici Luke Vojvodića u Skojevskom naselju. U sklopu akcije „Parkići za sve”, koja je pokrenuta 2012. godine, do sada je izgrađeno i rekonstruisano više od 70 parkova, dečjih igrališta, sportskih terena i drugih zelenih površina u Rakovici.