petak, 16. oktobar 2020.

Izmena režima rada linija javnog prevoza

Tokom izvođenja radova na regulaciji dela Kijevskog potoka u naselju Staro Kijevo, od 19. do 26. oktobra doći će do promena u radu linije javnog prevoza 501, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Do potpunog zatvaranja Proleterske ulice doći će u visini stajališta „Železnički most”, zbog čega vozila sa linije 501 neće moći da saobraćaju do terminusa „Staro Kijevo”. U ovom periodu vozila sa predmetne linije saobraćaće na relaciji Petlovo brdo – Kneževac i nosiće oznaku 501L.

Za vreme pregleda i popravke tramvajskih šina u Bulevaru kralja Aleksandra u zoni okretnice „Ustanička”, kao i pregleda i popravke tramvajske kontaktne mreže u Ulici Jurija Gagarina, od raskrsnice sa Ulicom antifašističke borbe do raskrsnice sa Bulevarom Crvene armije, od 17. oktobra, u 0.30 časova do 19. oktobra, do 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Kako je najavljeno iz Sekretarijata za javni prevoz, tramvajske linije će tokom izvođenja radova saobraćati na sledeći način: 

– na liniji 6 vozila će saobraćati skraćenom trasom do okretnice „Kluz” i nosiće oznaku 6L; 
– na liniji 14 vozila će ići skraćenom trasom do okretnice „Kluz” i nosiće oznaku 14L1; 
– na liniji 7 vozila će saobraćati na relaciji Kluz – Bulevar Milutina Milankovića /Depo „Sava”/ i nosiće oznaku 7L1;
– na liniji 9 vozila će saobraćati na relaciji Banjica – Bulevar Milutina Milankovića /Depo „Sava”/ i nosiće oznaku 9L1; 
– na liniji 13 vozila će saobraćati na relaciji Banovo brdo – Pristanište (preko Mosta na Adi) i nosiće oznaku 13L.

Tramvajske linije 7L1 i 9L1 će promenu smera kretanja na teritoriji Novog Beograda vršiti kroz tramvajski depo „Sava”.

Na delu trase od okretnice u Bloku 45 do TC „Ušće” uspostavlja se autobuska linija sa oznakom 7A (Novi Beograd /Blok 45/ – TC „Ušće”). Trasa linije 7A je sledeća: Novi Beograd /Blok 45/ – Dr Ivana Ribara – Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića (Antifašističke borbe u smeru ka Bloku 45) – Milentija Popovića – Ušće – TC „Ušće”.

Autobusi sa linije 7A će duž trase koristiti postojeća autobuska i tramvajska stajališta javnog gradskog prevoza.