utorak, 19. januar 2021.

Održano Bogojavljensko plivanje u Zemunu

U organizaciji Gradske opštine Zemun, SPC opštine Zemun i SVEBOR Saveza Beograda, po 24. put organizovana je trka u plivanju za nosioca titule Bogojavljenskog krsta 2021. godine, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Tri devojke i tri mladića plivali su za Časni krst koji je u Dunav spustio dugogodišnji starešina plivača Slaviša Ivanović. Tradicionalno plivanje je održano bez prisustva publike i uz poštovanje svih mera koje je doneo Krizni štab.

– Plivanje smo organizovali skromno, ali dostojanstveno. Iskreno verujem da će Zemun u narednoj godini opet biti centar svetkovanja Bogojavljenja u Srbiji i regionu. Čestitam hrabrim devojkama i momcima na podvigu vere. Posebno smo ponosni na to što u Zemunu devojke plivaju na Bogojavljanje i pobeđuju. Momci koji su plivali odavno već imaju status veterana ove manifestacije, ali danas su svi pobednici – rekao je predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević, uz tradicionalni pozdrav „Bog se javi”. 

Anja Vukajlović iz Pančeva, student Kriminalističko-policijskog univerziteta, bila je najbrža u današnjoj trci. Odlikovana je statuom Bogojavljenskog plivača, viteškim plaštom i medaljom SVEBOR Saveza Beograd sa titulom nosilac Bogojavljenskog krsta 2021. godine.

Organizacioni odbor „Bogojavljenje 2021 – Zemun” Bogojavljenskim krstom darovao je Kriminalističko-policijski univerzitet, Dom zdravlja „Zemun”, Policijsku stanicu „Zemun” i Specijalnu antiterorističku jedinicu.