petak, 30. decembar 2022.

„Ulica otvorenog srca”

Već pola veka Turistička organizacija Beograda, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i u saradnji sa GO Stari grad, organizuje „Ulicu otvorenog srca”, manifestaciju koja je odavno postala prepoznatljivi brend Beograda, kako po svom konceptu i istorijatu tako i po humanitarnom karakteru koji je odlikuje.

Kako je saopšteno iz TOB-a, tradicionalno, kao i svake godine, Beograđani će i ovog 1. januara proslaviti Novu godinu sa svojim dragim gostima i prijateljima, uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije u Svetogorskoj i delu Makedonske ulice.

Manifestacija „Ulica otvorenog srca” nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani”, kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašnjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost.

Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Grada Beograda, koju poseti više od 100.000 građana i turista.

Program počinje tačno u podne i izvodi se ispred Ateljea 212, Radio Beograda i zgrade Gradske opštine Stari grad. Program koji priređuje GO Stari grad počinje ranije, od 10 časova.

Na pjaceti Ateljea 212 u 12 sati nastupa Dečji hor „Čarolija”, a potom sledi mali vatromet koji simbolično označava početak manifestacije. U programu će, između ostalog, učestvovati i orkestar „Otvoreno srce”, a biće priređen i koncert Vokalne radionice „Bistrik”, kao i koncert Đorđa Davida i „Death saw”.

Program ispred Opštine Stari grad počinje u 10 sati, kada je predviđeno „Druženje sa novogodišnjim medom”, zatim „Druženje sa Mikijem i Mini Maus”, novogodišnje tetovaže za decu, šetnja Deda Mraza Ulicom otvorenog srca.