ponedeljak, 13. februar 2023.

Potpisani ugovori za sufinansiranje gradskih granskih sportskih saveza

Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 59 gradskih granskih sportskih saveza za sufinansiranje godišnjih programa saveza u cilju razvoja mlađih kategorija sportista i unapređenja kvaliteta stručnog rada sa njima. 

Ugovor je potpisan i sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda, takođe radi unapređenja kvaliteta stručnog rada sa osobama sa invaliditetom u 2023. godini.

Penić je tom prilikom, obraćajući se prisutnima, istakao da je Sekretarijat za sport i omladinu za ovu namenu izdvojio u 2023. godini oko 220 miliona dinara, što je za deset procenata više nego u prošloj. 

– Ovom prilikom želim da vam obećam da ćemo se zaista truditi da i u narednim godinama uvećavamo iznose sredstava za ove namene u cilju neometanog funkcionisanja rada saveza i razvoja beogradskog sporta. Granski savezi dobili su sredstva iz budžeta Grada koja mogu da se koriste za organizaciju i učešće na takmičenjima, obezbeđivanje termina za trening članica saveza, nabavku sportske opreme, rad sportskih škola, pripreme sportista, stručno usavršavanje, stručne skupove i međunarodnu saradnju, pomoć klubovima, testiranje sportista, školska takmičenja, kao i za angažovanje sportskih stručnjaka – rekao je Penić.

On je poželeo predstavnicima gradskih sportskih saveza postizanje uspeha, naročito za ostvarivanje normi za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu i naglasio da će uvek imati podršku Grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu.