понедељак, 23. мај 2016.

Град Београд мотивише производњу органске хране

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић отворио је данас конференцију „Храна за живот”  на Медицинском факултету Универзитета у Београду и том приликом рекао да Град Београд мотивише производњу органске хране, те нагласио важност промовисања здравог стила живота.

– Оваквим иницијативама студената Град Београд даје пуну подршку. Важно је да објаснимо и научимо нове генерације о важности здравих стилова живота и здраве исхране. Са економског аспекта Град Београд мотивише производњу органске хране, како путем разних обука преко Секретаријата за привреду тако и давањем конкретних финансијских средстава и подстицаја. Важно је да људи са рубних општина Београда производе органску храну јер је у питању храна са  додатом вредношћу, храна која је тражена у земљама региона и западне Европе, поготово у Аустрији и Немачкој, и храна која има своју цену – истакао је Петронијевић.

Пројекат „Храна за живот” покренули су студенти медицине, ветерине, права и економије у циљу подизања свести о здравом животу.

Петронијевић је додао да са медицинског аспекта морамо сагледати све предности здраве исхране и због тога је Град Београд захвалан студентима који желе да се фокусирају на ову проблематику и на тај начин промовишу овакве производе у будућности, као и да се на исти начин се боре за здравију нацију.