четвртак, 2. јун 2016.

Седница Скупштине града заказана за 8. јун

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић заказао је за среду, 8. јун, 30. седницу Скупштине града која ће се одржати у згради Градске управе на Тргу Николе Пашића 6.

Пред одборницима су предлози решења о додели назива Булевар Маршала Толбухина и Генерала Жданова улицама на територији општине Нови Београд, Трг пријатељства Србије и Кине, и Улица Конфучијева, такође на овој општини, Булевар патријарха Германа улици на територији општине Вождовац и Улица Ендија Ворхола на општини Чукарица.

На дневном реду су предлози одлукa о подизању споменика Конфучију и Џамбилу Џамбајеву, неколико предлога планова детаљне регулације,  Предлог допуна програма обнове објеката јавне намене на територији града Београда, као и Предлог одлуке о допунама одлуке о мрежи основних школа у Београду.

Одборници ће одлучивати и о промени оснивачких аката јавних предузећа којима је оснивач Град Београд, Предлогу програма спровођења мера техничке заштите објеката и просторних културно-историјских целина на територији града, утврђених за културна добра, као и о стању безбедности саобраћаја на територији града Београда за 2015. годину.

Одборници ће по скраћеном поступку разматрати решења о разрешењу и именовању директора и в.д. директора, чланова управних и надзорних одбора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач град. Разматраће и предлоге о разрешењу и именовању школских одбора у једном броју оснoвних и средњих школа, као и Предлог решења о разрешењу и именовању члана Градске изборне комисије.