četvrtak, 2. jun 2016.

Sednica Skupštine grada zakazana za 8. jun

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za sredu, 8. jun, 30. sednicu Skupštine grada koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6.

Pred odbornicima su predlozi rešenja o dodeli naziva Bulevar Maršala Tolbuhina i Generala Ždanova ulicama na teritoriji opštine Novi Beograd, Trg prijateljstva Srbije i Kine, i Ulica Konfučijeva, takođe na ovoj opštini, Bulevar patrijarha Germana ulici na teritoriji opštine Voždovac i Ulica Endija Vorhola na opštini Čukarica.

Na dnevnom redu su predlozi odluka o podizanju spomenika Konfučiju i Džambilu Džambajevu, nekoliko predloga planova detaljne regulacije,  Predlog dopuna programa obnove objekata javne namene na teritoriji grada Beograda, kao i Predlog odluke o dopunama odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu.

Odbornici će odlučivati i o promeni osnivačkih akata javnih preduzeća kojima je osnivač Grad Beograd, Predlogu programa sprovođenja mera tehničke zaštite objekata i prostornih kulturno-istorijskih celina na teritoriji grada, utvrđenih za kulturna dobra, kao i o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Beograda za 2015. godinu.

Odbornici će po skraćenom postupku razmatrati rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora, članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad. Razmatraće i predloge o razrešenju i imenovanju školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola, kao i Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju člana Gradske izborne komisije.