понедељак, 20. јун 2016.

Eкипе „Зеленила” санирају последице невремена

Због јаке олује која је синоћ око 23 сата захватила Београд, екипе ЈКП „Зеленила– Београд” имале су велики број интервенција.

Олујним ветром највише су погођене општине Нови Београд, Земун, Сурчин и Палилула, као и стамбена насеља дуж токова река – Борча, Овча, Котеж и Остружница.

У току ноћи, пет екипа Оперативног тима за хитне интервенције санирало је преломљена стабла и гране на 56 локација широм Београда.

Радници ЈКП „Зеленило – Београд” данас на ширем подручју града настављају да отклањају последице олујног невремена. До дванаест  часова извршено је још 29 интервенција, а тренутно је 12 екипа „Зеленила” на терену.. Екипе ће наставити радове док год за то буде потребе.
Интервенције су вршене на неколико локација на којима су делови стабала падали на електроводове. „Зеленило” је интервенисалио ноћас у Улици цара Душана у Земуну, када се са објекта одвалио лимени кров и пао преко стабала и на улицу. На Кошутњаку, у Пауновој улици, на Топчидерском путу, у Крајишкој и Ужичкој улици, стабла су пала на коловоз, а екипе „Зеленила” су у најкраћем року изашле на терен и омогућиле несметано одвијање саобраћаја.

На неколико локација забележена је штета на паркираним аутомобилима. На Карађорђевом тргу у Земуну стабло је оштетило три аутомобила, док су у Радничкој улици оштећена два аутомобила, када се преломило стабло четинара.

Центар за информисање „Зеленила” до 12 часова примио је 120 пријава за интервенције.

Суграђани могу пријавити случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала која могу угрозити безбедност и нанети материјалну штету Центру за информисање ЈКП „Зеленило – Београд” радним данима од 7.30 до 15.30 часова на број телефона 2630-506, а после тог времена дежурној служби ЈКП „Зеленило – Београд”,  Булевар војводе Мишића 85а, на телефон 2650-683. Позивање дежурне службе могуће је и преко градског Центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а. Оперативни тим за хитне интервенције дежура 24 часа.