среда, 29. јун 2016.

Aтрaктивнa туристичкa пoнудa Србиje зa стaриje Бeoгрaђaнe

Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обратиле су се данас пензионерима клуба „Драгиша Ћирић” у Земуну на презентацији туристичких потенцијала Србије. У сарадњи са Туристичком организацијом Србије и Геронтолошким центром Београда, старијим суграђанима представљене су могућности одмора у земљи, уз коришћење субвенционисаних ваучера.

Како је истакла Андреа Радуловић, ово је начин да се држава и град одуже онима који су их задужили. 

– Старији суграђани имају могућност да уживају у путовањима и дружењу и да упознају нашу земљу и њене лепоте. Током лета град је припремио и бројне бесплатне културне програме за старије који желе да обиђу и нешто у српској престоници. На тај начин показујемо да не заборављамо оне који су помогли да се наш главни град и држава изграде и колико то ценимо – рекла је Андреа Радуловић.

Наташа Станисављевић је нагласила да је данашње окупљање прилика да се старији више информишу о субвенционисаним ваучерима, те да су сами иницирали то. Она је подсетила да град финансира 25 клубова за старе, где такође могу да добију одговоре на сва питања која имају. 

– Пензионерима је предочено како могу да дођу до ваучера и како да поднесу захтев, те која је понуда аранжмана. Читав промотиван материјал биће дистрибуиран у свим клубовима – нагласила је Наташа Станисављевић. 

Догађају су присуствовале директорка Геронтолошког центра Београда Сузана Мишић и управница Дневних центара и клубова Мариа Марков, а презентацију су одржали представници ТОС-а.