sreda, 29. jun 2016.

Atraktivna turistička ponuda Srbije za starije Beograđane

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obratile su se danas penzionerima kluba „Dragiša Ćirić” u Zemunu na prezentaciji turističkih potencijala Srbije. U saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i Gerontološkim centrom Beograda, starijim sugrađanima predstavljene su mogućnosti odmora u zemlji, uz korišćenje subvencionisanih vaučera.

Kako je istakla Andrea Radulović, ovo je način da se država i grad oduže onima koji su ih zadužili. 

– Stariji sugrađani imaju mogućnost da uživaju u putovanjima i druženju i da upoznaju našu zemlju i njene lepote. Tokom leta grad je pripremio i brojne besplatne kulturne programe za starije koji žele da obiđu i nešto u srpskoj prestonici. Na taj način pokazujemo da ne zaboravljamo one koji su pomogli da se naš glavni grad i država izgrade i koliko to cenimo – rekla je Andrea Radulović.

Nataša Stanisavljević je naglasila da je današnje okupljanje prilika da se stariji više informišu o subvencionisanim vaučerima, te da su sami inicirali to. Ona je podsetila da grad finansira 25 klubova za stare, gde takođe mogu da dobiju odgovore na sva pitanja koja imaju. 

– Penzionerima je predočeno kako mogu da dođu do vaučera i kako da podnesu zahtev, te koja je ponuda aranžmana. Čitav promotivan materijal biće distribuiran u svim klubovima – naglasila je Nataša Stanisavljević. 

Događaju su prisustvovale direktorka Gerontološkog centra Beograda Suzana Mišić i upravnica Dnevnih centara i klubova Maria Markov, a prezentaciju su održali predstavnici TOS-a.