среда, 29. јун 2016.

Обележено 60 година од оснивања Београдске пословне школе

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић присуствовао је данас Свечаној академији поводом обележавања 60. годишњице постојања Београдске пословне школе. Прослави су као покровитељи присуствовали патријарх Иринеј и изасланик председника републике Јасмина Митровић Марић.

Том приликом патријарх Иринеј уручио је директору Ђури Ђуровићу Орден деспота Стефана Лазаревића и грамату за постигнуте резултате Београдске пословне школе.

Честитајући јубилеј професорима и студентима Београдске пословне школе, Андреја Младеновић је истакао да је 120.000 студената у историји ове институције завидан број којим се ова школа може поносити.

– Орден деспота Стефана Лазаревића обавезује, јер је управо он прогласио Београд за престоницу Србије и имати име свога града у називу школе је одговорност коју ви на прави начин носите. Град Београд је ваша кућа и у нама ћете увек имати сараднике и партнере да сви који овде студирају буду добри људи, интелектуалци који ће радити у интересу свог народа. Ви носите обавезу да и у наредном периоду спроводите визију Привредне коморе започету пре 60 година стварајући добру спрегу између образовања и привреде. Ми желимо да Београдски универзитет буде место које неће окупљати само студенте из наше земље већ и оне из региона, Европе и целог света и на том послу имаћете нашу пуну сарадњу – казао је Андреја Младеновић.
Честитајући јубилеј, патријарх Иринеј је истакао да је ова школа дала велики допринос економији и култури земље.

– Београдска пословна школа помогла је многе подухвате, како наше цркве тако и хуманих институција нашег народа и то су дела за која смо благодарни и захвални, пружајући тако пример и другима. Желимо да се тако настави и у будућности и да заједнички чувамо нашу традицију – истако је патријарх Иринеј.

Директор Београдске пословне школе истакао је да ова институција представља лидера струковног образовања у Србији.

– Данас нема већег патриотизма од поштовања закона своје државе и академске честитости. Образовање, правда и лечење су занимања племенитог порекла и божанског основа и такав узвратан однос мора бити и од нас који се бавимо тим пословима – истакао је директор Ђуровић.

Свечаној седници присуствовали су генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић, заменик градског секретара за здравство Александар Стефоски, чланови дипломатског кора, ректори универзитета са којима БПШ сарађује у иностранству, представници општине Звездара, свештенство Српске православне цркве, као и друге истакнуте јавне личности.