среда, 29. јун 2016.

Младеновић упутио добродошлицу учесницима Светског школског првенства у одбојци

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић присуствовао је манифестацији „Вече нација”, које се у оквиру Светског школског првенства у одбојци одржало вечерас на Калемегдану.
 
Младеновић је упутио добродошлицу учесницима такмичења и подсетио да је наша престоница у прошлости угостила готово сва велика светска и европска такмичења, осим Олимпијских игара.
 
Београд је, како је указао, први пут домаћин Светског школског првенства у одбојци, које је најмасовније такмичење Међународне федерације школског спорта (ИСФ).
 
– Уживајте у боравку у Београду и остварите што  боље спортске резултате. Надам се да ћете се убрзо вратити са пријатељима када ћете заједно уживати у лепотама нашег града – истакао је заменик градоначелника.

На Светском школском првенству учествује 64 екипе, средњошколског узраста,  у мушкој и женској конкуренцији. „Вече нација“ представља ревијални  део такмичења, у оквиру кога су учесници из 36 земаља представили  културу и обичаје свога народа.

Светско школско првенство у одбојци подржао је Град Београд, Секретаријат за спорт и омладину, Секретаријат за привреду, Министарство за спорт и омладину, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Одбојкашки савез Србије, Спортски савез Србије и Град Панчево.