sreda, 29. jun 2016.

Mladenović uputio dobrodošlicu učesnicima Svetskog školskog prvenstva u odbojci

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović prisustvovao je manifestaciji „Veče nacija”, koje se u okviru Svetskog školskog prvenstva u odbojci održalo večeras na Kalemegdanu.
 
Mladenović je uputio dobrodošlicu učesnicima takmičenja i podsetio da je naša prestonica u prošlosti ugostila gotovo sva velika svetska i evropska takmičenja, osim Olimpijskih igara.
 
Beograd je, kako je ukazao, prvi put domaćin Svetskog školskog prvenstva u odbojci, koje je najmasovnije takmičenje Međunarodne federacije školskog sporta (ISF).
 
– Uživajte u boravku u Beogradu i ostvarite što  bolje sportske rezultate. Nadam se da ćete se ubrzo vratiti sa prijateljima kada ćete zajedno uživati u lepotama našeg grada – istakao je zamenik gradonačelnika.

Na Svetskom školskom prvenstvu učestvuje 64 ekipe, srednjoškolskog uzrasta,  u muškoj i ženskoj konkurenciji. „Veče nacija“ predstavlja revijalni  deo takmičenja, u okviru koga su učesnici iz 36 zemalja predstavili  kulturu i običaje svoga naroda.

Svetsko školsko prvenstvo u odbojci podržao je Grad Beograd, Sekretarijat za sport i omladinu, Sekretarijat za privredu, Ministarstvo za sport i omladinu, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Odbojkaški savez Srbije, Sportski savez Srbije i Grad Pančevo.