понедељак, 11. јул 2016.

Улично осветљење према важећем календару

Секретар за енергетику Марко Стојановић изјавио је за Беоинфо да се улично осветљење у престоници укључује у складу са Одлуком Скупштине града, а то је 21 сат. Ова Одлука је на снази још од 1987. године.

Он је истакао да је данас Градско веће  усвојило Предлог измене и допуне одлуке, која ће омогућити да се јавно осветљење упали и пре предвиђеног рока, ако дође до јаке облачности, временских непогода и смањене видљивости. Поред тога, за последњих 29 година колико је ова одлука на снази климатске промене условиле су да тада усвојен календар не одговара реалном стању.

-Тај ће се Предлог наћи већ на следећој седници Скупштине града, која ће бити одржана 18. јула, а који ће омогућити да се адекватно реагује и спречи осећај код грађана да јавно осветљење није укључено на време – истакао је Стојановић.

Он је реагујући на поједине натписе у медијима да се непоштује Одлука у укључивању јавног осветљења,  истакао да је изнета погрешна информација, односно да се, према важећем календару, осветљење пали у 21 сат,  а не у 20 сати, како је наведено.   

Такође је додао да се у складу са тим каленадром на сваких десет дана време паљења и гашења уличног осветљења помера за 15 минута. Време паљења уличног осветљења у Беогрдау од вечерас је у 20.45 сати, док ће за десет дана време паљења бити померено у 20.30 сати, закључио је Стојановић.