ponedeljak, 11. jul 2016.

Ulično osvetljenje prema važećem kalendaru

Sekretar za energetiku Marko Stojanović izjavio je za Beoinfo da se ulično osvetljenje u prestonici uključuje u skladu sa Odlukom Skupštine grada, a to je 21 sat. Ova Odluka je na snazi još od 1987. godine.

On je istakao da je danas Gradsko veće  usvojilo Predlog izmene i dopune odluke, koja će omogućiti da se javno osvetljenje upali i pre predviđenog roka, ako dođe do jake oblačnosti, vremenskih nepogoda i smanjene vidljivosti. Pored toga, za poslednjih 29 godina koliko je ova odluka na snazi klimatske promene uslovile su da tada usvojen kalendar ne odgovara realnom stanju.

-Taj će se Predlog naći već na sledećoj sednici Skupštine grada, koja će biti održana 18. jula, a koji će omogućiti da se adekvatno reaguje i spreči osećaj kod građana da javno osvetljenje nije uključeno na vreme – istakao je Stojanović.

On je reagujući na pojedine natpise u medijima da se nepoštuje Odluka u uključivanju javnog osvetljenja,  istakao da je izneta pogrešna informacija, odnosno da se, prema važećem kalendaru, osvetljenje pali u 21 sat,  a ne u 20 sati, kako je navedeno.   

Takođe je dodao da se u skladu sa tim kalenadrom na svakih deset dana vreme paljenja i gašenja uličnog osvetljenja pomera za 15 minuta. Vreme paljenja uličnog osvetljenja u Beogrdau od večeras je u 20.45 sati, dok će za deset dana vreme paljenja biti pomereno u 20.30 sati, zaključio je Stojanović.