понедељак, 18. јул 2016.

Никодијевић: Новим решењима обезбеђујемо квалитетнији приградски превоз

Данашња седница Скупштине Београда била је изузетно важна јер је донето низ важних одлука, оценио је председних градске скупштине Никола Никодијевић.

Једна од тих тачака је усвајање пројекта јавно-приватног партнерства у приградском и локалном превозу. 

– Повећан је број линија, прописан је стандард комфора возила, али и безбедности путника. Намера нам је била да житељи приградских насеља имају исти превоз као и они из централних градских општина, јер Београђане не делимо на категорије – истакао је Никодијевић.

Председник Скупштине града је поновио и да се новим плановима детаљне регулације, за које је данас дато зелено светло да се раде, покрива плански скоро читав Београд. То је услов да се Београд развија и привлаче стране инвестиције.

– Свим одлукама које доносимо град показује да се ради сваког дана како би Београђани живели боље. Много се времена раније губило и тај луксуз више себи не желимо да дозволимо – нагласио је Никодијевић.

Он се осврнуо на јутрошње протесте и навео да ће се у демократском друштву другачије мишљење увек уважавати јер је дијалог основно цивилизацијско средство комуникације. 

– Међутим, насиље не сме да буде начин комуникације јер је нашој земљи доста подела и примене силе. Симптоматично је да увек у тренутку када наша земља напредује и добија похвале из читавог света, постоји неко ко овде то жели да онемогући или баци сенку на то – казао је Никодијевић.

Он је захвалио свим одборницима који су данас учествовали у раду Скупштине града и на тај начин показали чврсто опредељење да се Београд даље унапређује.