четвртак, 28. јул 2016.

Обновљени кошаркашки терени на Новом Београду

На спортском терену у  Студентској улици на Новом Београду, који је  ЈКП „Зеленило – Београд” обновило у сарадњи са компанијом „Рома”, данас је одиграна ревијална утакмица, саопштено је из тог градског предузећа. 

Санацијом постојећих и изградњом нових спортских терена ЈКП „Зеленило– Београд” жели да подигне свест суграђана о томе колико је важан здрав начин живота. На овај начин се труди и да омогући стварање нових простора за рекреацију који ће бити доступни свим Београђанима, без обзира на то у ком делу града живе, као и да промовише бављење спортом као здрав и забаван начин релаксације. 

Координатор за сарадњу са медијима и интерну комуникацију ЈКП „Зеленило –Београд” Гордана Миљојковић рекла je да су осим овог уређена још два кошаркашка игралишта у Улици шпанских бораца и Саве Бурића.

– У настојању да обновимо што више површина, од великог значаја је подршка друштвено одговорних компанија које различитим активностима желе да допринесу побољшању услова у окружењу у којем послују – истакла је она.

На сва три уређена терена постављене су нове табле за кошеве, уграђени су нови обручи и мрежице, а терени су обележени.

На данашњој утакмици на обновљеном терену учествовали су новинари и млади кошаркаши из тог дела Новог Београда.

ЈКП „Зеленило – Београд” је у последње две године обновило 19 спортских игралишта и, како се наводи у саопштењу, са том праксом ће и наставити.