četvrtak, 28. jul 2016.

Obnovljeni košarkaški tereni na Novom Beogradu

Na sportskom terenu u  Studentskoj ulici na Novom Beogradu, koji je  JKP „Zelenilo – Beograd” obnovilo u saradnji sa kompanijom „Roma”, danas je odigrana revijalna utakmica, saopšteno je iz tog gradskog preduzeća. 

Sanacijom postojećih i izgradnjom novih sportskih terena JKP „Zelenilo– Beograd” želi da podigne svest sugrađana o tome koliko je važan zdrav način života. Na ovaj način se trudi i da omogući stvaranje novih prostora za rekreaciju koji će biti dostupni svim Beograđanima, bez obzira na to u kom delu grada žive, kao i da promoviše bavljenje sportom kao zdrav i zabavan način relaksacije. 

Koordinator za saradnju sa medijima i internu komunikaciju JKP „Zelenilo –Beograd” Gordana Miljojković rekla je da su osim ovog uređena još dva košarkaška igrališta u Ulici španskih boraca i Save Burića.

– U nastojanju da obnovimo što više površina, od velikog značaja je podrška društveno odgovornih kompanija koje različitim aktivnostima žele da doprinesu poboljšanju uslova u okruženju u kojem posluju – istakla je ona.

Na sva tri uređena terena postavljene su nove table za koševe, ugrađeni su novi obruči i mrežice, a tereni su obeleženi.

Na današnjoj utakmici na obnovljenom terenu učestvovali su novinari i mladi košarkaši iz tog dela Novog Beograda.

JKP „Zelenilo – Beograd” je u poslednje dve godine obnovilo 19 sportskih igrališta i, kako se navodi u saopštenju, sa tom praksom će i nastaviti.