четвртак, 25. август 2016.

Богат програм за посетиоце Скадарлије

„Лето у Скадарлији” наставља се у петак, 26. августа, у 19 часова испред Куће Ђуре Јакшића, када ће познати глумци извести културно-забавни програм који обилује анегдотама, скечевима и причама које посетиоце враћају на почетак 20. века. 

Наши познати глумци наћи ће се у улогама Бранислава Нушића, Ђуре Јакшића, Скадарлијске даме и Скадарлијског добошара. Уз песму, игру и занимљиве приче посетиоци ће уживати у боемском духу Скадарлије, једне од најпосећенијих улица и абмијенталних целина нашег града.

У суботу, 27. августа, од 21 сат, Динко Туцаковић филмом „Доктор Реј и ђаволи” отвара врата Авала филма, када је на челу овог чувеног филмског студија био Ратко Дражевић, контроверзна личност тог времена, али је за домаћу кинематографију имао велике планове. Један у низу је био амерички Оскар, а први корак на том путу био је долазак Николаса Реја у Југославију 60-их година.

Улоге у филму тумаче Пол Мареј, Драган Бјелогрлић, Бојан Димитријевић, Лена Богдановић, Светозар Цветковић, Ана Софреновић...