četvrtak, 25. avgust 2016.

Bogat program za posetioce Skadarlije

„Leto u Skadarliji” nastavlja se u petak, 26. avgusta, u 19 časova ispred Kuće Đure Jakšića, kada će poznati glumci izvesti kulturno-zabavni program koji obiluje anegdotama, skečevima i pričama koje posetioce vraćaju na početak 20. veka. 

Naši poznati glumci naći će se u ulogama Branislava Nušića, Đure Jakšića, Skadarlijske dame i Skadarlijskog dobošara. Uz pesmu, igru i zanimljive priče posetioci će uživati u boemskom duhu Skadarlije, jedne od najposećenijih ulica i abmijentalnih celina našeg grada.

U subotu, 27. avgusta, od 21 sat, Dinko Tucaković filmom „Doktor Rej i đavoli” otvara vrata Avala filma, kada je na čelu ovog čuvenog filmskog studija bio Ratko Dražević, kontroverzna ličnost tog vremena, ali je za domaću kinematografiju imao velike planove. Jedan u nizu je bio američki Oskar, a prvi korak na tom putu bio je dolazak Nikolasa Reja u Jugoslaviju 60-ih godina.

Uloge u filmu tumače Pol Marej, Dragan Bjelogrlić, Bojan Dimitrijević, Lena Bogdanović, Svetozar Cvetković, Ana Sofrenović...