петак, 26. август 2016.

Свечани пријем поводом 23. Међународног конгреса византијских студија

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић обратио се присутнима на свечаном пријему поводом одржавања 23. Међународног конгреса византијских студија.

– У име Града Београда  желим да вам захвалим и да вам још једном пожелим добродошлицу. Ви сте гости нашег града већ пет дана и драго ми је што још једном имамо прилику да вас поздравимо. Надам сте да сте на Конгресу имали успешан рад и да сте успели да приближите ваше ставове и да на овај начин нама приближите једну велику драгоценост, што Византија и византијске студије свакако јесу – рекао је заменик градоначелника.

Младеновић је додао да се нада да ће учесници Конгреса поново доћи у Београд и провести угодно време.

Председник Организационог комитета 23. Међународног конгреса византијских студија и потпредседник Српске академије наука и уметности, Љубомир Максимовић, изразио је захвалност на свему што је Град Београд урадио како би ова веома важна манифестација протекла у што бољем реду.

– Сутра би требало да затворим Конгрес, али пре тога морам да захвалим заменику градоначелника Београда Андреји Младеновићу на свему што је Град Београд урадио за успешно одржавање 23. Међународног конгреса византијских студија – рекао је Максимовић.