petak, 26. avgust 2016.

Svečani prijem povodom 23. Međunarodnog kongresa vizantijskih studija

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović obratio se prisutnima na svečanom prijemu povodom održavanja 23. Međunarodnog kongresa vizantijskih studija.

– U ime Grada Beograda  želim da vam zahvalim i da vam još jednom poželim dobrodošlicu. Vi ste gosti našeg grada već pet dana i drago mi je što još jednom imamo priliku da vas pozdravimo. Nadam ste da ste na Kongresu imali uspešan rad i da ste uspeli da približite vaše stavove i da na ovaj način nama približite jednu veliku dragocenost, što Vizantija i vizantijske studije svakako jesu – rekao je zamenik gradonačelnika.

Mladenović je dodao da se nada da će učesnici Kongresa ponovo doći u Beograd i provesti ugodno vreme.

Predsednik Organizacionog komiteta 23. Međunarodnog kongresa vizantijskih studija i potpredsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, Ljubomir Maksimović, izrazio je zahvalnost na svemu što je Grad Beograd uradio kako bi ova veoma važna manifestacija protekla u što boljem redu.

– Sutra bi trebalo da zatvorim Kongres, ali pre toga moram da zahvalim zameniku gradonačelnika Beograda Andreji Mladenoviću na svemu što je Grad Beograd uradio za uspešno održavanje 23. Međunarodnog kongresa vizantijskih studija – rekao je Maksimović.