субота, 10. септембар 2016.

Горан Весић позвао Београђане и госте да присуствују јединственој Трци око Калемегдана

Градски менаџер Горан Весић позвао је све Београђане и госте Београда да данас у 16 часова присуствују јединственом догађају – Трци око Калемегдана, којом ће се обележити 77 година од Велике награде Београда, одржане 1939. године.

– После 77 година, тркачки болиди учествоваће у ревијалној трци око Калемегдана. Мало Београђана зна да смо били домаћини трке Формуле 1 и то једине одржане у време Другог светског рата, по чему је она била јединствена. Током подсећања на овај догађај представиће се четрдесет аутомобила у четири категорије, а међу њима ће бити олдтајмери, национална класа „фића”, стари болиди, који ће бити изложени на платоу испред павиљона „Цвијета Зузорић” непосредно пре трке – казао је Весић. 

Он је навео да ће ово подсећање бити увод у план који град већ има, а то је да трка постане традиционална, односно такмичарска. 

– Намера нам је да Београд од следеће године, сваке прве недеље у септембру има своју трку Формуле 1. То је начин да се вратимо на аутомобилску мапу Европе – истакао је Весић. 

Градски менаџер је навео и да је предност ове локације у томе што се она веома мало изменила од пре скоро осам деценија. Тада је трка окупила око сто хиљада посетилаца, те и данас има шансу да постане одличан туристички догађај, закључио је Весић.