недеља, 11. септембар 2016.

Београд добио „Звездарску ролеријаду”

Заменица председника Скупштине Београда Андреа Радуловић отворила је вечерас манифестацију „Звездарска ролеријада”, коју је организовало Удружења грађана „Рудо”, а уз подршку Општине Звездара и грађана Коњарника. Андреа Радуловић је том приликом истакла да су грађани организовали веома лепо дружење на Звездари крај Источне капије Београда – једном од најлепших симбола нашег града.

– У име града желим да захвалим организаторима на изузетној сарадњи у реализацији манифестације спортско-културног садржаја, која је од великог значаја не само за Звездарце него и за све Београђане. Веома је важно да сви делови града буду подједнако заступљени када је реч о оваквим садржајима и да сви грађани Београда имају једноставан приступ културним, забавним и спортским дешавањима без обзира на то у ком делу града живе – истакла је Андреа Радуловић. 

Она је навела да ће град и даље подржавати сличне иницијативе суграђана и обогаћивати садржаје овакве врсте, подједнако на свим општинама, у циљу својеврсне децентрализације једног милионског града какав је Београд. Заменица председника Скупштине града је учесницима поручила да победи најбржи, али и да су сви већ победници самим учешћем у једном важном догађају за Звездару и Београд. 

Председник општине Звездара Милош Игњатовић истакао је да нас овакве манифестације мотивишу да се што више бавимо спортом и рекреацијом, али и да промовишу дружење и здрав живот. О значају говори и чињеница да ће следеће године бити обележена 20. годишњица „Београдске ролеријаде”. Он је поручио и да ће градска општина Звездара увек подржати манифестације од значаја за суграђане.

Победници су добили вредне награде – ролере, слушалице и кациге, а публика је уживала у културно-забавном програму, у којем су наступили музички бенд и представници неколико плесних школа.