понедељак, 26. септембар 2016.

На Савској променади сутра „Плесом до здравог срца – од младости до старости”

Градски завод за јавно здравље Београд, у сарадњи са плесном школом Соколског друштва „Београд” Матица, организује сутра манифестацију „Плесом до здравог срца – од младости до старости”, која ће се одржати на Савској променади (иза здања обновљене зграде Геозавода, Карађорђева 48) од 18 до 20 часова. Манифестација се организује поводом обележавања 29. септембра – Светског дана срца и 1. октобра – Међународног дана старих.

Грађани свих узраста ће у овом периоду имати прилику да, уз помоћ инструктора и искусних плесача, науче основне кораке најпознатијих латиноамеричких и стандрадних плесова, док ће истовремено на штанду Градског завода за јавно здравље имати прилику да добију корисне, стручне савете здравствених радника у вези са свим превентивним аспектима очувања здравља срца и крвних судова, као и унапређењем здравља старих.

Светски дан срца ове године обележава се под слоганом „Оснажите свој живот”. Поруке овогодишње глобалне кампање упућене су сваком појединцу, са циљем да пробуде свест о значају личне одговорности у очувању здравог срца као главног животног покретача. Мале промене у понашању и свакодневним навикама, као што су престанак пушења, више физичке активности и здравија избалансирана исхрана, штите срце и снабдевају га енергијом која му је неопходна како би нас служило што дуже и што боље.

Промоцијом плеса, као активности намењене свим узрастима – од оних који праве своје прве кораке, до припадника трећег доба, пружа се директна подршка и кампањи овогодишњег међународног дана старих, под слоганом „Заузмимо став против предрасуда према старим особама”.